Eladó lakásom van / Mielőtt eladná lakását

MERJEK-E BELEVÁGNI LAKÁSOM ELADÁSÁBA?

... HA NEM ISMEREM A PIACI VISZONYOKAT

Bizonyos időközönként, legtöbbünk életében úgy alakulnak a körülmények, hogy el kell gondolkodnunk arról, hogy máshová költözzünk.

Bár sokféle okból dönthetünk úgy, hogy eladjuk lakásunkat, nagyon fontos, hogy alaposan átgondoljuk az eladásból származó következményeket (előnyöket és hátrányokat egyaránt). A lehetőségeket mérlegelve szabad csak meghoznunk végleges döntésünket.

E döntés meghozásához igyekszünk segítséget nyújtani a következőkben, továbbá a "Hogyan adjuk el lakásunkat?" című tanulmánysorozatunkban is, amelynek részleteiért kattintson ide!

A legnagyobb kockázatot egy lakás értékesítésekor a lakáspiaci ismertek hiánya hordozza. Ennek ellenére a legtöbben úgy vágnak bele lakásuk értékesítésébe, hogy nem ismerik a piacot és nincs birtokukban naprakész információ az aktuális árakról, a keresletről, a vásárlói szokásokról. Nem ismerik az ingatlanhirdetések valóságtartalmát, a hirdetők szavahihetőségét.

Így a lakáseladási folyamat olyan, mintha tőzsdézni mennénk és semmit se tudnánk a pénzpiacról, nem lenne befektetési tanácsadónk se, és több tíz milliót tennénk kockára, bízva a szerencsében. Ha a tőzsde 100%-os biztonságú befektetéseket biztosítana, mindenki az utolsó fillérjét is abba fektetné, de a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbben nem nyernek rajta. Néhányan azonban igencsak megszedik magukat belőle. Vajon miben kereshető a különbség?

A piaci ismeretekben. Aki eredményeket szeretne és jól akar járni, annak ismernie kell a piacot. Hol emelkednek az árak, hol csökkennek, pontosan mi mennyit ér és valószínűleg mennyit ér majd a közeli és távoli jövőben.

Rövid és hosszú távú ingatlanpiaci elemzések, árváltozások figyelése, ingatlanvásárlási szokások elemzése nélkül egy lakáseladás kockázatos vállalkozás.

Mindezek ellenére a legtöbb lakástulajdonos egymaga vág a dologba, mondván annak adja a lakást, aki a legtöbbet fizeti érte. Aztán várja a licitálást…

Folytatás >>


Hogyan adjuk el lakásunkat?

EGY APRÓCSKA HIBA...
...ami több százezer forint veszteséget és több hónapnyi szenvedést jelent Önnek, ha el akarja adni lakását!

A részletekért kattintson ide!


Kapcsolódó cikkeink

  1. Mitől függ az eladó lakás ára?
  2. Az eladó lakás értéke
  3. Merjek-e belevágni lakásom eladásába?
  4. Felújítsam-e lakásomat eladás előtt?
  5. Hogyan adjuk el lakásunkat?
 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat