Eladó lakásom van / Vevőkeresés

HOGYAN ÉRJÜK EL A VEVŐKET?

Az ingatlan értékesítésének lehetőségei

A lakás marketingje nem egyszerűen abból áll, hogy feldobunk néhány képet és egy leírást az Internetre, ennél sokkal összetettebb feladat egy ingatlan vevőjének megtalálása. Persze így is lehet lakást árulni csak nem lesz olyan hatékony.

Nagyon sok feladatot kell elvégezni és rengeteg lépest kell végigcsinálni, hogy a lakás végül vevőre találjon és mindeközben ügyelni kell arra, hogy a hirdetésekre költött összegek ne kidobott pénzek legyenek és a lakás bemutatására fordított időnk ne elfecsérelt idő legyen.

 

Hogyan adjuk el lakásunkat?

EGY APRÓCSKA HIBA...
...ami több százezer forint veszteséget és több hónapnyi szenvedést jelent Önnek, ha el akarja adni lakását!
A részletekért kattintson ide!

 

Összeszedtük, hogy egy lakás értékesítéshez milyen konkrét feladatokat kell elvégezni, hogy az vevőre találjon. Természetesen olyan vevőre, akinek ténylegesen megfelel a lakás és ezért hajlandó is megfizetni azt az árat, amit megér az ingatlan az éppen aktuális lakáspiaci körülmények között.


1. Lakáspiaci felmérés

Az első dolog a lakás piaci bevezetése előtt, egy alapos és tényleges ingatlanpiaci felmérés. Meg kell állapítani, hogy az eladó lakás szűkebb és tágabb környezetében található ingatlanok közül mik a legkeresettebbek, melyek azok a lakások amelyek nem keltek el már hosszú ideje.

Ezután meg kell vizsgálni, hogy miért is voltak népszerűbbek az elkelt lakások. Ezt kell majd felhasználnuk a saját lakásunk értékesítési stratégiájához.

2. A lakás árának meghatározása

A második lépés egy rendkívül fontos elem. Ez nem más mint a lakás árának meghatározása, méghozzá úgy, hogy az ingatlanpiacon végzett felmérésünk adatai alapján illetve a lakás egyedi jellegzeteségeit figyelembe vesszük.


3. A lakás összehasonlítása illetve megkülönböztetése a többi eladó lakástól (pozícionálás)

Készítünk egy felmérést az ingatlanvásárlók körében, ami alapján megállapítjuk, hogy az adott környéken mit tartottak a legértékesebb szempontnak a lakásuk megvásárlásakor, és megtudakoljuk azt is, hogy melyik ingatlantípust, melyik lakás sajátosságot tartják a legtöbben értékesnek.

Erre alapozva készítjük el a reklámterveinket és a lakás bemutatási stratégiánkat.

4. Hirdetési lehetőségek közül a legmegfelelőbb kiválasztása

Meg kell keresni azokat a hirdetési fórumokat, amelyeket azok az embertípusok keresnek, akik azt a környéket és ingatlantípust részesítik előnyben.

Ezek különféle lehetőségek lehetnek, a személyes kapcsolatoktól kezdve az újsághirdetéseken keresztül az internetes lehetőségekig. Bármi lehet. (szórólap, plakát, színes fényképes újsághirdetés, apróhirdetés, ingatlanosok megbízása)

Nagyon sokféle hirdetési lehetőség létezik, és éppen ezért kell felmérni, hogy kiket célzunk meg a lakásunk hirdetéseivel. Nem érdemes mindig, minden lehetőséget egyszerre kipróbálni, mert annak csak fölösleges költségvonzata lehet, viszont vannak olyan helyzetek, amikor  egyszerre több lakáshirdetési módszert kell használni, nagyon intenzíven, az eredmény érdekében. Ezt az alapján lehet eldönteni, hogy milyen típusú ingatlanról van szó, milyen keresőket érdekelhet, azoknak hogyan alakulnak a keresési szokásaik, milyen a piaci helyzet, mekkora a reklámzaj, stb.

Ezekkel lehet kisérletezni, egymás mellett és külön-külön és váltogatva is alkalmazni, de koncepció nélkül elég időigényes és pénzpazarló eljárás lehet, ezért határozott koncepcióval kell végezni a lakáshirdetsi stratégiát

Érdemes-e ingatlanügynököt alkalmazni lakása eladásához? Erre a kérdésre kap választ a "Hogyan adjuk el lakásunkat?" című tanulmánysorozatban. A részletekért kattintson ide!

Ha úgy gondolja, hogy maradt néhány megválaszolatlan kérdés a lakásvásárlók megtalálásának témájában, javasoljuk, hogy kérjen egy ingyenes konzultációt az INGATLANKÖZPONT konzultánsától.

Lakás eladási konzultáció ingyenesen!  Kattintson ide az elérhetőségekhez >>


 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat